Procedure

Wanneer een woning vrijkomt, wordt er een toewijzingsdossier opgemaakt voor deze woning. De kandidaat-huurder die in aanmerking komt, wordt aangeschreven. Deze kandidaat-huurder krijgt 15 dagen de tijd om de woning te gaan bezichtigen en een beslissing te nemen. Een aanbod kan éénmaal geweigerd worden. Bij een tweede weigering wordt de kandidaat-huurder geschrapt uit het register.

Indien er wordt ingegaan op het aanbod, wordt de kandidaat-huurder uitgenodigd om het huurcontract te ondertekenen en de waarborg te betalen. Voor 2017 bedraagt de waarborg tweemaal de marktwaarde van de woning, met een maximum van € 953. Pas na betaling van de waarborg wordt de sleutel van de woning overhandigd.

Bij het begin en einde van de huurovereenkomst wordt een tegensprekelijke plaatsbeschrijving opgemaakt door een medewerker van de ZWH. Hierbij worden de meterstanden van water, gas en elektriciteit opgenomen en de sleutel overhandigd.

De huurovereenkomst voorziet een proefperiode van 2 jaar. Tijdens deze proefperiode wordt er opgevolgd of alles naar wens verloopt, zowel voor de huurder als de verhuurder.