Inschrijven

Om in aanmerking te komen voor het huren van een sociale woning, moet u zich inschrijven op het register van kandidaat-huurders.

Het inschrijvingsformulier kan u tijdens de openingsuren afhalen op ons kantoor. Indien u dit wenst, kan het formulier ook bezorgd worden per post. Neem hiervoor contact op met ons kantoor.

Indien het inschrijvingsformulier volledig ingevuld is en u de gevraagde documenten gekopieerd hebt, kan u langskomen tijdens de openingsuren om u in te schrijven. Hebt u vragen of problemen met het invullen van het inschrijvingsformulier dan maakt u best een afspraak zodat u uw aanvraag samen met een medewerker kan vervolledigen.

U kan uw aanvraag ook per post bezorgen. Let wel, uw aanvraag dient volledig te zijn. Indien dit niet zo is, ontvangt u uw aanvraag volledig terug.

De inschrijvingsdatum is de datum waarop de SHM alle documenten heeft ontvangen.

Eens uw inschrijving verwerkt is, krijgt u een inschrijvingsbewijs waarop de gegevens van uw aanvraag vermeld staan.

Wachtlijsten

Aangezien de vraag naar sociale woningen groter is dan het aanbod worden er wachtlijsten aangelegd. Bij de SHM zijn er veel kandidaat-huurders ingeschreven, wat resulteert in lange wachttijden. Wilt u uw kans op een sociale woning vergroten dan kan u een aantal stappen ondernemen:

  • U kunt zich inschrijven bij verschillende sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren.
  • U kunt zich inschrijven in meer dan één gemeente van ons werkgebied (Kortrijk, Heule, Bissegem en Spiere-Helkijn)
  • U kunt bij uw inschrijving een ruime keuze aan woningen opgeven. Let wel, u komt enkel in aanmerking voor de woningen die u rationeel bezet. Voorbeeld: een woning met 3 slaapkamers zal met voorrang worden toegewezen aan een gezin met 1-3 kinderen.

Wilt u uw plaats op de wachtlijst weten dan kan u ons altijd een e-mail sturen of ons telefonisch contacteren.